Partner in veiligheid!
 Tel. 046-204 5008    Mail: nu@emsborn.nl

Brandveiligheid bij u thuis

Advies

De juiste brandblussers op de juiste plek

U kent het wel, soms bij het frituren, soms bij het barbecuen, soms bij het fonduen, soms door kaarsjes. Brand! Vaak maar een klein vlammetje in het begin. U kent vast wel de beelden van een beetje water bij een friteuse brand. Een gigantische steekvlam die veroorzaakt word door het water dat stoom is geworden en gigantisch expandeert. Een liter water maakt 1640 liter stoom die alles uit de ketel blaast. een grote mix van stoom, vetdeeltjes, lucht, en vuur. 

Goede preventieve middelen om tijdig in te grijpen zijn dus erg belangrijk. Wij adviseren u graag over wat in uw thuissituatie het meest efficiënt is. 

Een rookmelder op de juiste plek, redt levens


Wist u dat een brand maar in 5% van de gevallen door reuk waargenomen word? In 95% van de gevallen had een rookmelder u tijdig gewaarschuwd met alle gevolgen van dien. 

Rook en Koolmonoxide zijn heel vaak de reden van overlijden bij brand. Minder dan 10% door de vlammen zelf. We kunnen er gelukkig iets aan doen!

De overheid adviseert al jaren  om rook- en koolmonoxide detectoren op te hangen op de juiste plekken. Vaak is het zelfs verplicht volgens het Bouwbesluit. Toch zien we dat gemiddeld 40% van de huishoudens nog niet beschermd is. Vaak omdat de batterij van de rookmelder leeg was en nooit vervangen is. Of het nu is omdat u het niet nodig vond om een melder te installeren, of u liep tegen installatie problemen aan.  De melder is dus niet altijd automatisch operationeel.

Een ander probleem is de 230 volts melders. Wanneer heeft u deze melder de laatste keer getest? Was deze test met alle stroombronnen uitgeschakeld? Brand veroorzaakt vaak kortsluiting, en uitval van de voedingsspanning op de rookmelder. Zit in uw melder een noodvoeding in de vorm van een accu, condensator, of batterij zodat deze nog minimaal 3 dagen werkt?  Is uw 230 volt melder meer dan 10 jaar oud,  dan is deze volgens het bouwbesluit over datum, en dient vervangen te worden. 

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 

 
 
 
Kaart
Opbellen
E-mail