Partner in veiligheid!
 Tel. 046-204 5008    Mail: nu@emsborn.nl

Brandklasse A


Wat betekent brandkasse A?

Brand van bijvoorbeeld  hout, papier, karton, textiel, plastic, hooi, tapijt, etc. De beste blussers hiervoor zijn in de thuis situtatie vaak sproeischuim blussers en brandslang haspel. Het nadeel van water, zonder schuim is dat de oppervlakte spanning niet gebroken is. Zeker bij bijvoorbeeld hooi, zie je het erg goed dat het materiaal een beetje vettig lijkt. Schuim maakt als het ware water natter door deze oppervlakte spanning af te breken. Stoflagen op de grond zijn hier erg gevoelig voor, en kunnen dan niet meer opstuiven.

De kooldioxide blusser is ongeschikt voor brandklasse A, in het gloedstadium van de brand verdwijnen de vlammen wel bij gebruik van kooldioxide maar de brand herontsteekt direct weer.

De poederblusser is zeer krachtig en zeer geschikt voor brandklasse A, maar kan nevenschade door vervuiling als gevolg hebben. Is de brand ruimtelijk, bijvoorbeeld een kerstboom dan is poeder de enige blusser die dit kan blussen.


EMS Born adviseert voor een standaard woonhuis een sproeischuimblusser van 6 liter of meer. Lees voordat u een blusser koopt eerst ons advies voor de aanschaf blusser.

 
 
 
Kaart
Opbellen
E-mail