Partner in veiligheid!
 Tel. 046-204 5008    Mail: nu@emsborn.nl

VCA (basis) I

Duur van de opleiding:

 1 dagdeel van 4 uur

Uw investering:

€ 49,00* (excl. BTW) per persoon (minimale groepsgrootte 4 personen)                                                   


*inbegrepen zijn, verblijfkosten, koffie en thee gedurende de trainingsdag, gebruik  trainingsmateriaal, EMS certificaat en administratiekosten. 

Excl. VCA Examenkosten €85,00, Lesboek VCA Basis  €35,00.

Totale  prijs inclusief landelijk VCA examen en het officiële VCA lesboek en training is €169,00

Locatie:

in-company of in ons Training Centrum Veiligheid in Buchten

Opleidingscode:

O.2.VC16

Doel:

Veiligheid op het werk is tegenwoordig een belangrijk item. De certificaten Basisveiligheid (VCA) en Veiligheid voor operationeel leidinggevenden (VOL-VCA) staan daarom sterk in de belangstelling. Steeds meer bedrijven verlangen tegenwoordig een VCA-certificaat om er zeker van te zijn dat de werkzaamheden conform de Arbo-verplichtingen worden uitgevoerd. 

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de ongevallen tijdens het werk ontstaan door onveilige handelingen en dus menselijk falen. Een veiligheidsopleiding kan een wezenlijke bijdrage leveren aan de verlaging van het aantal ongevallen. Alleen daarom al is het nuttig uw medewerkers een scholingstraject te laten volgen.

Het doel van de training is om u gereed te maken voor het doen van het VCA examen.

Doelgroep
De training VCA (Basis) I is bestemd  ter voorbereiding voor medewerkers (niet leidinggevenden) die het VCA (Basis) examen willen doen. Deze module is doorgaans voldoende om het examen met goed gevolg af te leggen.

Heeft u geen of onvoldoende technische achtergrond, of is er sprake van dyslexie, of beheerst u de taal wat minder ? Dan kunt u bij ons ook een extra aanvullende module volgen VCA (basis) II

Trainingsinhoud

Tijdens de training VCA worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • wetgeving
  • risico en risicopreventie
  • gevaarlijke stoffen
  • brandveiligheid
  • ongevallen
  • gereedschappen, hulpmiddelen en de daaruit voortvloeiende gevaren
  • beschermingsmiddelen

VCA examen

Als u de training VCA (Basis) I heeft bijgewoond, en u hebt het lesboek goed bestudeerd, dan bent u goed voorbereid voor het VCA (basis) examen.

Startdata

Er starten regelmatig groepen waar u bij kunt aansluiten. Informeer  bij ons naar de startdata. U wilt haast maken met de opleiding en heel snel starten? Ook dat is mogelijk bij EMS Born informeer naar de spoedopleidingen. 

Aanmelden?

U kunt zich met onderstaand formulier bij ons aanmelden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de details af te stemmen.

Heeft u vragen, of wilt u zich liever telefonisch aanmelden?  Wij horen graag van u op telefoonnummer046 -204 5008. 

 

 
 
 
Kaart
Opbellen
E-mail